Hopp til hovedinnhold

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM PURALID® LIPOGEL

 1. Hva er årsakene til blefaritt?

  En rekke ulike faktorer kan bidra til blefaritt. Disse kan omfatte bakterielle infeksjoner, allergier eller hudreaksjoner/tilstander, problemer med tårekjertlene (meibomske kjertler), omgivelser og øyevippemidd.

 2. Hvorfor må jeg fortsette å rense øynene mine hvis jeg ikke har noen symptomer?

  Hvis du har blefaritt, kan tårekjertlene (meibomske kjertler) bli blokkert. Regelmessig rensing av øyelokkene bidrar til å forhindre at disse kjertlene blokkeres igjen, og hjelper til med å holde øyelokkene friske.

 3. Er alle behandlinger for blefaritt de samme?

  Det finnes ulike behandlinger som kan hjelpe til med å rense øyelokkene, for eksempel spray, kluter og dråper, inkludert Puralid®-øyegel for øyelokkbetennelse. Hvis behandling hjemme ikke løser symptomene dine, kan det bli gitt antibiotika, steroider eller en behandling som dreper øyevippemidd om nødvendig.

 4. Er blefaritt smittsomt, og vil det påvirke synet mitt?

  Selv om blefaritt både kan være ubehagelig og se ubehagelig ut, er det ikke smittsomt, og i de fleste tilfeller vil det ikke forårsake permanent skade på synet når det behandles.

 5. Hvordan er blefaritt relatert til tørre øyne?

  Blefaritt kan føre til at tårekjertlene (meibomske kjertler) i øyelokkene blir blokkert. Hvis disse kjertlene ikke fungerer riktig, slutter vi å produsere den nødvendige oljen for tårefilmen, som bidrar til å redusere fordampningen av tårer.

 6. Når bør jeg oppsøke lege?

  Hvis symptomene dine plager deg og det ikke er noen tegn til forbedring selv med en god hygiene på øyelokkene, må du bestille en time hos øyespesialisten din.

 7. Kan jeg bruke Puralid® Lipogel med kontaktlinser?

  Puralid® Lipogel påføres ikke direkte i øyet, men det kan fortsatt komme en liten mengde inn i øyet under rensing. Kontaktlinsebruk anbefales ikke hvis du har blefaritt eller øyekatarr.

 8. Må jeg skylle Puralid® Lipogel fra øyelokkene etter rens?

  Når du bruker Puralid® mot øyelokkbetennelse, bør du la gelen virke i minst noen minutter før du fjerner den. Tørk bort de myknede flakene fra øyelokkene/huden rundt øyet med en ren klut eller en bomullsdott. Selv om det ikke er nødvendig, kan du skylle etter du har tørket av øynene hvis du foretrekker det.

 9. Kan jeg påføre Puralid® Lipogel på øyelokkene mine med en ansiktsklut eller bomullsdott i stedet for med fingrene?

  Ja, men du må kanskje bruke en større mengde Puralid® Lipogel øyegel hvis du gjør det.

 10. Kan jeg bruke sminke etter å ha renset øyelokkene mine med Puralid® Lipogel?

  Ja, du kan bruke sminke etter at du har renset øyelokkene med Puralid® Lipogel.

 11. Vil Puralid® Lipogel misfarge tekstilene mine?

  Selv om Puralid® Lipogel har en lett gul farge, misfarger den ikke tekstiler.

 12. Hvordan lukter Puralid® Lipogel?

  Puralid® Lipogel lukter som en av nøkkelingrediensene; tetreolje, som produserer en frisk, urte- og kamferlignende lukt.

 13. Hva skjer hvis Puralid® Lipogel oppbevares utenfor de anbefalte oppbevaringsforholdene?

  Hvis du har oppbevart Puralid® Lipogel i mer enn 2 dager mellom 25 °C og 40 °C eller under 0 °C, må den kastes. Hvis produktet har vært utsatt for en temperatur høyere enn 40 °C, må den kastes.

 14. Kan Puralid® Lipogel brukes med øyedråper? Må man vente en stund etter påføring?

  Selv om Puralid® Lipogel ikke er en øyedråpe, anbefales det at du venter 10 minutter før du påfører øyedråpene, etter å ha brukt Puralid® Lipogel.

 15. Hvorfor er ikke Puralid® Lipogel fri for konserveringsmidler?

  Puralid® Lipogel er ment å påføres på hudoverflaten, og spres på øyelokkene med fingrene. Konserveringsmidlene tilsettes for å unngå forurensning av produktet.

 16. Hvor lenge varer flasken min med Puralid® Lipogel?

  Gjennomsnittlig mengde brukt i én påføring for begge øyne er 130 mikroliter (0,13 ml), noe som betyr at det er omtrent 115 doser i en 15 ml flaske. Så hvis du bruker Puralid® Lipogel to ganger om dagen, vil flasken vare i omtrent 50 dager.

 17. Kan Puralid® Lipogel brukes på barn?

  Vi anbefaler at du rådfører deg med en passende lege som er spesialisert på øyepleie (f.eks. en øyelege) for råd før du bruker dette produktet på et barn.

 18. Et barn har ved et uhell fått i seg Puralid® Lipogel. Hva bør jeg gjøre?

  Ved utilsiktet inntak, kontakt lege. Den totale produktmengden er relativt liten, så det er usannsynlig at det forårsaker alvorlige helseproblemer selv om det svelges. Sjekk innholdsfortegnelsen i tilfelle barnet ditt er overfølsomt for noen av ingrediensene, og informer legen dersom dette er tilfellet. Vi anbefaler å holde produktet utilgjengelig for barn.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.