Hopp til hovedinnhold

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM OCUTEARS®-ØYEDRÅPER

 1. Hvorfor blir tørre øyne verre ved skjermbruk?

  Når du ser på en skjerm, blunker du vanligvis mindre. Dette blir et problem da hyppig blunking er nødvendig for å friske opp tårefilmen på øynene – et tynt lag med væske som beskytter øyets overflate. Som et resultat kan du oppleve uklart syn, tørre øynene og tørre linser.

 2. Hvorfor gjør klimaanlegg tørre øyne og tørre linser verre?

  Klimaanlegg og omgivelser med tørr luft, for eksempel på et fly, kan forårsake en type tørre øyne som kalles fordampende tørre øyne. Når temperaturen er lav, kan dette redusere evnen til de meibomske kjertlene på øyelokkene som skiller ut oljer som stopper tårene fra å fordampe for raskt.

 3. Er alle øyedråper til tørre øyne like?

  Det finnes mange forskjellige typer øyedråper tilgjengelig som kan lindre symptomene på tørre øyne og tørre linser. Hver av øyedråpene har en egen formel og virksomme ingredienser, og vil være beregnet for ulike typer og årsaker til tørre øyne. I motsetning til mange andre øyedråper, inneholder Ocutears® HYDRO+ øyedråper en høy konsentrasjon av tverrbundet hyaluronsyre (0,4%).

 4. Hva er tverrbundet hyaluronsyre, og hvorfor er det bedre enn vanlig hyaluronsyre?

  Tverrbundet hyaluronsyre (kunstig tårer) er en avansert form for hyaluronsyre som er designet for å etterligne funksjonen til naturlige tårer.

 5. Hvis jeg har tørre øyne, hvorfor renner øynene mine hele tiden?

  Det kan virke rart, men å ha tørre øyne kan ofte føre til rennende øyne. Hvis du har mye tårer, kan dette gi deg følelsen av tårevåte, rennende øyne. Dette kan skje fordi tårene dine er ute av balanse og irriterer øyet – som et resultat prøver øynene dine å fikse problemet ved å lage flere tårer. Disse tårene verken beskytter eller beroliger øynene dine, og de reduserer ikke øyeplagene.

 6. Hva er årsakene til rødhet og irritasjon i øynene?

  Røde, kløende og irriterte øyne er mest sannsynlig et resultat av allergier eller sesongbasert høyfeber. Det er imidlertid også mulig at du kan ha en øyeinfeksjon, så det er alltid best å spørre øyespesialisten din hvis du har symptomer som ikke forsvinner. Generelt har øyeinfeksjoner mange flere symptomer enn øyeallergier, som rennende øyne, hovne øyne eller øyesmerter.

 7. Hvordan kan jeg vite om jeg har tørre øyne?

  Tørre øyne kan få øynene til å føles ukomfortable, røde, kløende og irriterte. Øynene dine kan til og med være mer rennende enn vanlig, og du kan oppleve at øynene dine blir tørre når du bruker mye tid foran en skjerm eller utsettes for klimaanlegg og andre omgivelser. Synet ditt kan til og med bli uskarpt fra tid til annen.

 8. Inneholder Ocutears®-øyedråper konserveringsmidler eller fosfater?

  Nei, Ocutears®-øyedråper fra Santen er fri for konserveringsmiddel og fosfater.

 9. Hva skjer hvis Ocutears®-øyedråper oppbevares utenfor de anbefalte oppbevaringsforholdene?

  Ocutears®-øyedråper forblir stabile frem til utløpsdatoen ved oppbevaring mellom 2-25 °C, og i 6 måneder ved oppbevaring mellom 25-40 °C. Hvis de oppbevares ved en temperatur under 0 °C eller over 40 °C, skal de kastes og ikke brukes.

 10. Kan jeg bruke Ocutears®-øyedråper med kontaktlinser?

  Ja, Ocutears®-øyedråper er kompatible med kontaktlinser og kan påføres mens linsene er i bruk.

 11. Kan Ocutears®-øyedråper brukes sammen med andre øyedråper? Må man vente en stund etter påføring?

  Ja, Ocutears®-øyedråper kan brukes med andre øyedråper. Det anbefales imidlertid å vente 10 minutter før du påfører øyedråpene.

 12. Hvor mange dråper er det i en flaske og hvor lenge varer den?

  Gjennomsnittlig volum av én dråpe er 30 mikroliter (0,03 ml), noe som betyr at det er omtrent 330 dråper i en 10 ml flaske. Så hvis du bruker to dråper daglig i begge øynene, vil en flaske vare i omtrent 80 dager. 

 13. Kan Ocutears®-øyedråper brukes på barn?

  Vi anbefaler at du rådfører deg med en lege som er spesialisert i øyepleie (f.eks. en øyelege) før du bruker dette produktet på et barn.

 14. Et barn har ved et uhell fått i seg Ocutears®-øyedråper. Hva bør jeg gjøre?

  Ved utilsiktet inntak, kontakt lege. Den totale mengden av produktet er relativt liten, så det er usannsynlig at det forårsaker alvorlige helseproblemer selv om det svelges. Sjekk ingredienslisten i tilfelle barnet ditt er overfølsomt for noen av dem, og informer legen hvis dette er tilfellet. Vi anbefaler at du oppbevarer produktet utilgjengelig for barn.

 15. Jeg opplever en brennende følelse etter å ha brukt Ocutears® HYDRO+ øyedråpene. Hva bør jeg gjøre?

  Skyll produktet fra øynene med mye kaldt vann så snart som mulig. Rapporter eventuelle bivirkninger til legen din eller apoteket. Vi anbefaler at du ikke bruker øyedråpene igjen før du har konsultert legen din eller apoteket, da du kan være overfølsom overfor en av ingrediensene.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.