Hopp til hovedinnhold

BLEFARITT-BEHANDLING

Selv om det ikke finnes noen kur for blefaritt, kan behandling bidra til å lindre symptomer som hovne øyelokk. Når symptomene dine forsvinner, kan riktig blefarittbehandling også forhindre at symptomene kommer tilbake.

Det er to hovedmåter å behandle blefaritt på som legen din kan anbefale; regelmessig rengjøring av øyelokkene og bruk av medisiner som f.eks. Puralid® Lipogel.

For å rengjøre øyelokkene (én eller flere ganger om dagen), kan legen din råde deg til følgende:

Bruke øyelokkskrubb
Legg på varme kompresser
Massér øyelokkene

Det aller viktigste i rengjøringsrutinen din, som kan behandle blefaritt, innebærer medisiner for øyelokkene og øynene dine. Avhengig av årsakene eller symptomene på blefaritt, kan disse inkludere antibiotika-øyedråper, salver, spray eller piller, antivirale medisiner, steroid-øyedråper, kunstige tårer eller beroligende gel som Puralid® Lipogel. Medisinering kan hjelpe med å:

Bekjempe infeksjon
Redusere betennelse
Forbedre tårene dine

For å behandle blefaritt effektivt, bør du også slutte å bruke produkter som kan gjøre symptomene verre, helt til symptomene er borte:

Slutt å bruke kontaktlinser
Slutt å bruke øyesminke, spesielt eyeliner

Når symptomene har blitt bedre, må du huske at du fortsatt er i faresonen for at de kan komme tilbake. For å forhindre oppblussing, må du fortsette med blefarittbehandlingen som er anbefalt av legen din.

Finn ut hvordan du kan forhindre at symptomene på blefaritt kommer tilbake.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din.  Rådfør deg med legen din dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.