Hopp til hovedinnhold

Retningslinjer for informasjonskapsler 

Innledning og omfang 

Santen OY, Kelloportinkatu 1, 33100 Tampere, Finland, www.santen.no ("Santen") er ansvarlig for innsamling og behandling av dataene dine når de er relatert til informasjonskapsler som brukes på denne nettsiden. 

Denne policyen forklarer hvordan nettsidene bruker informasjonskapsler, for å gi brukerne klar og relevant informasjon om hvilke valg de har når det gjelder å kontrollere hva som skjer når de går inn på nettstedet vårt. Retningslinjene bruker begrepet "informasjonskapsler" for informasjonskapsler og lignende teknologier som dekkes av lovverket (som for eksempel lokale delte objekter – ofte referert til som "flash-informasjonskapsler", web-beacons eller bugs, inkludert gjennomsiktige, klare gif-bilder). Den innsamlede informasjonen gjelder data som kan gjøre det mulig å identifisere nettbrukere/besøkende ved å assosiere og behandle dem med andre data som lagres av tredjeparter (som for eksempel IP-adresse, domene- og registreringsnumre til datamaskinene som brukes av personer som kobler seg til nettstedet). Disse dataene brukes og behandles utelukkende for statistiske formål. 

Dette dokumentet er en integrert og vesentlig del av [LEGG TIL DEN PASSENDE LINKEN TIL RELEVANT: Personvernerklæring] og informasjonskunngjøringen i den, i samsvar med bestemmelsene fastsatt av Norges personvernlov og e-personverndirektivet 2002/58/EC, som endret og gjeldende, samt alle andre relaterte nasjonale og europeiske lover og forskrifter for databeskyttelse og personvern, inkludert relevante opinioner og retningslinjer utstedt av Datatilsynet. Vi anbefaler derfor at du også leser personvernerklæringen vår for å få vite mer om Santens generelle forpliktelse til databeskyttelse. 

Hva er en informasjonskapsel? 

En informasjonskapsel er en liten fil, typisk bestående av bokstaver og tall, som lastes ned til en enhet når brukeren går inn på et nettsted. Informasjonskapsler sendes deretter tilbake til det opprinnelige nettstedet ved hvert påfølgende besøk. Informasjonskapsler er nyttige fordi de forbedrer nettstedets funksjonalitet og generelle ytelse, og gir brukerne en mer personlig tilpasset opplevelse. De gir også innsikt i brukernes anvendelse av nettstedet vårt, og hjelper oss med å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet og tjenestene som tilbys der. 

Bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier vært vanlig i lang tid, og informasjonskapsler er viktige for tilbud av mange nettbaserte tjenester. Bruk av slike teknologier er derfor ikke forbudt av loven, men de krever god informasjon på forhånd om bruken av informasjonskapsler installert på et nettsted, og at brukerne får valget om å akseptere dem direkte eller tilpasse informasjonskapslene hvis de ønsker det. 

Ulike typer informasjonskapsler 

Økt- og vedvarende informasjonskapsler 

Informasjonskapsler kan utløpe på slutten av en nettleserøkt (fra når en bruker åpner nettleservinduet til når de går ut av nettleseren), eller de kan lagres i lengre perioder. 

Øktinformasjonskapsler – la nettsteder koble til handlingene til en bruker under en nettleserøkt. De kan brukes til en rekke formål, for eksempel å huske hva en bruker har lagt i handlekurven når de surfer rundt på et nettsted. De kan også brukes for sikkerhet når en bruker har tilgang til nettbank eller for å lette bruken av webmail. Disse øktinformasjonskapslene utløper etter én nettleserøkt. 

Bruken av de såkalte øktinformasjonskapslene (som i alle tilfeller ikke lagres vedvarende på brukerens datamaskin, og slettes automatisk så snart nettleseren slås av) er strengt begrenset til å overføre data (som består av tilfeldige tall opprettet av serveren) som identifiserer den spesifikke økten og er nødvendige for å tillate sikker og effektiv bruk av nettstedet. De såkalte øktinformasjonskapslene som brukes på denne nettsiden unngår andre datamaskinmetoder som potensielt kan kompromittere personvernet rundt brukernes nettsurfing. 

Vedvarende informasjonskapsler – lagres på en brukers enhet mellom nettleserøktene, noe som gjør at innstillinger eller handlinger brukeren gjør på et nettsted (eller i noen tilfeller på forskjellige nettsteder) kan huskes. Vedvarende informasjonskapsler kan brukes til en rekke formål, inkludert å huske brukernes preferanser og valg når de bruker et nettsted. 

Første- og tredjeparts informasjonskapsler – om en informasjonskapsel er «første-" eller «tredjepart" refererer til nettstedet eller domenet som setter informasjonskapselen. Førsteparts informasjonskapsler er informasjonskapsler satt av et nettsted som brukeren besøker – nettstedet som vises i URL-vinduet: dvs. informasjonskapsler satt av Santen på www.ocuwellness.no. Tredjeparts informasjonskapsler er informasjonskapsler som settes av et annet domene enn det som brukeren besøker: dvs. informasjonskapsler som settes av andre selskaper og nettsteder enn www.ocuwellness.no, som Google. Hvis en bruker besøker en nettside som f.eks www.ocuwellness.no og et eget selskap setter en informasjonskapsel gjennom www.ocuwellness.no, vil være en tredjeparts informasjonskapsel. 

 

Informasjonskapsler som vi bruker 

I driften av nettsiden bruker Santen informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, samt for å utvikle aggregert statistikk over data som samles inn av ulike årsaker. 

Disse informasjonskapslene lar oss skille deg fra andre brukere av nettstedet, noe som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du surfer på nettstedet vårt og lar oss også gjøre forbedringer av nettstedet. 

Informasjonskapslene vi bruker er "tekniske" og "analytiske" informasjonskapsler. De lar oss gjenkjenne og telle antall besøkende, og se hvordan besøkende beveger seg rundt på nettstedet. Dette hjelper oss med å forbedre måten nettstedet vårt fungerer på, for eksempel ved å sørge for at brukerne finner det de trenger enklest mulig. Les mer om de individuelle analytiske informasjonskapslene vi bruker og hvordan du gjenkjenner dem i tabellen nedenfor. 

Mer spesifikt sagt, bruker denne nettsiden www.ocuwellness.no disse typene informasjonskapsler som oppført i tabellen nedenfor: 

Strengt nødvendige informasjonskapsler 

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet skal fungere og kan ikke slås av i våre systemer. De er vanligvis bare satt som svar på handlinger utført av deg som utgjør en forespørsel om tjenester, for eksempel å angi personvernpreferanser, innlogging eller utfylling av skjemaer. Du kan stille inn nettleseren din til å blokkere eller varsle deg om disse informasjonskapslene, men noen deler av nettstedet vil da ikke fungere. Disse informasjonskapslene lagrer ingen personlig identifiserbar informasjon. 

Navn på informasjonskapsel 

Kilde 

Utløp 

Standard status 

Drupal.tableDrag.showWeight 

www.ocuwellness.no 

På slutten av økten 

Alltid aktiv 

has_js 

www.ocuwellness.no 

På slutten av økten 

Alltid aktiv 

 

 

Ytelsesinformasjonskapsler  

Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker et nettsted, for eksempel hvilke sider besøkende besøker oftest, hvor lang tid de bruker på nettstedet og om de får feilmeldinger fra nettsidene.  Disse informasjonskapslene samler ikke inn informasjon som identifiserer deg. All informasjonen som disse informasjonskapslene samler inn, er anonym og brukes utelukkende til å forbedre hvordan nettstedet fungerer. 

 

Navn på informasjonskapsel 

Kilde 

Utløp 

Standard status 

__hstc 

www.ocuwellness.no 

13 måneder 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

hubspotutk 

www.ocuwellness.no 

13 måneder 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__hssc 

www.ocuwellness.no 

30 minutter 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__hssrc 

www.ocuwellness.no 

På slutten av økten 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

 

 
 

Google Analytics 

Denne nettsiden bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste levert av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker “cookies”, som er tekstfiler plassert på datamaskinen din, for å hjelpe nettstedet med å analysere hvordan brukerne navigerer på nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om bruken av nettstedet (inkludert IP-adressen din) vil bli overført til og lagret av Google på servere i USA. Google bruker denne informasjonen med det formål å evaluere bruken din av nettstedet, sammenstille rapporter om nettstedaktiviteten for nettstedoperatørene, samt tilby andre tjenester knyttet til nettstedaktiviteten og internettbruk. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter der det er påkrevd ved lov, eller der slike tredjeparter behandler informasjonen på Googles vegne. Google vil ikke knytte IP-adressen din til andre data som er lagret av Google. Du kan nekte bruk av informasjonskapsler ved å velge de riktige innstillingene i nettleseren din. 

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør dette, kan det hende du ikke kan bruke den fulle funksjonaliteten til nettsidene. Ved å bruke denne nettsiden, samtykker du til at Google behandler data om deg på den måten, og for formålene som er angitt ovenfor. 

For mer informasjon om hvordan Google behandler dataene dine, besøk Googles  Personvernerklæring

For å velge bort å bli sporet av Google Analytics på tvers av alle nettsteder, besøk https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (kompatibel med Chrome, Internet Explorer 8–11, Safari, Firefox og Opera) 

Navn på informasjonskapsel 

Kilde 

Utløp 

Standard status 

_ga 

www.ocuwellness.no 

2 år 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

_gid 

www.ocuwellness.no 

24 timer 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

_gat 

www.ocuwellness.no 

1 minutt 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

_gac_ 

www.ocuwellness.no 

90 dager 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__utma 

www.ocuwellness.no 

2 år 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__utmt 

www.ocuwellness.no 

10 minutter 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__utmb 

www.ocuwellness.no 

30 minutter 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__utmz 

www.ocuwellness.no 

6 måneder 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

__utmv 

www.ocuwellness.no 

2 år 

AV / med forbehold om brukerens samtykke 

 

 

Hvordan godta, kontrollere og slette informasjonskapslene våre 

Noen informasjonskapsler er strengt nødvendige for at denne nettsiden skal fungere korrekt og krever ikke brukerens samtykke, for eksempel de som sikrer at innholdet på en side lastes raskt og effektivt ved å fordele arbeidsbelastningen på flere datamaskiner eller andre som leverer sikkerhetsfunksjoner. 

Andre informasjonskapsler er fortsatt rimelig nødvendige eller viktige, men er ikke strengt nødvendige og krever derfor brukerens samtykke. For disse informasjonskapslene (dvs. ytelse og funksjonalitet), ber vi om samtykke fra deg (med "godta alle informasjonskapsler"-knappen i banneret eller gjennom innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren) før vi lagrer dem på enheten din. 

Hvis du ikke ønsker å gi samtykke eller ønsker å trekke tilbake samtykket til ikke-essensielle informasjonskapsler på noe tidspunkt, må du slette og blokkere eller deaktivere informasjonskapsler via nettleserinnstillingene. Disse innstillingene finner du vanligvis under "alternativer" eller "preferanser"-menyen i nettleseren din. Ellers kan du bruke «hjelp»-alternativet i nettleseren din for mer informasjon, eller du kan klikke på en av lenkene nedenfor for å gå direkte til brukermanualen for nettleseren din: 

Vær oppmerksom på at deaktivering eller blokkering av noen eller alle kategoriene av informasjonskapsler, påvirker funksjonaliteten til nettstedet og kan påvirke tilgangen og opplevelsen av nettstedet vårt og tjenestene vi kan tilby. 

Innstillingene dine for informasjonskapsler er begrenset til denne nettsiden, og ikke til andre tredjepartseide nettsteder eller andre nettsider som kan være hyperlenket til denne nettsiden. For mer informasjon om informasjonskapsler som brukes av disse nettstedene, se den spesifikke personvernerklæringen eller retningslinjene for informasjonskapsler for disse nettstedene. 

Sirkulering og lagring av data 

Data om nettsidebrukere lagres ikke i lengre tid enn det som er nevnt ovenfor for hver type informasjonskapsel, bortsett fra ved behov for å kontrollere datakriminalitet som skader nettstedet, i samsvar med gjeldende lover. Ingen informasjon som kommer fra nettjenesten vil noen gang enten bli kommunisert eller formidlet til uspesifiserte mottakere. 

Oppdatering av retningslinjer for informasjonskapsler 

Retningslinjene for informasjonskapsler på nettstedet vårt kan oppdateres med jevne mellomrom, så det anbefales å konsultere dette dokumentet hver gang du går inn på nettstedet, for å holde deg informert om eventuelle oppdateringer om bruken vår av informasjonskapsler. 

Mer informasjon om informasjonskapsler 

For mer informasjon om informasjonskapsler installert via denne nettsiden, kan du kontakte EMEA-personvernkontoret vårt på: privacy-emea@santen.com

Du kan også besøke www.aboutcookies.org, www.allaboutcookies.org eller [LEGG TIL DEN LOKALE NETTSIDEN OM INFORMASJONSKAPSLER], som inneholder generell informasjon om informasjonskapsler og omfattende informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler i en lang rekke nettlesere, samt hvordan du sletter informasjonskapsler fra datamaskinen din. 

Sist revidert: 31. august 2022