Hopp til hovedinnhold

BLEFARITT

Blefaritt er en vanlig tilstand som får øyelokkene til å bli betente, noe som resulterer i røde, irriterte, kløende og hovne øyelokk, og kan være plagsomt.  Blefaritt er en langvarig tilstand hvor symptomene kan komme og gå. Selv om det vanligvis ikke er alvorlig, kan blefaritt føre til andre problemer hvis det ikke behandles, for eksempel tørre øyne, cyster, øyekatarr og i mer alvorlige tilfeller tap av syn. Den gode nyheten er at det finnes enkle og effektive måter å bli kvitt blefaritt på, og forhindre at symptomene kommer tilbake, noe som bidrar til å redusere virkningen det har på livet ditt.

SYMPTOMER

Blefaritt kan føles sårt og irriterende, med symptomer (hovne øyelokk) som kommer og går. Lær mer om blefaritt-symptomene.

ÅRSAKER

Blefaritt kan forårsakes av infeksjoner, allergier eller hudreaksjoner. Finn ut mer om vanlige årsaker for blefaritt, og risikofaktorene.

BLEFARITT-BEHANDLING

Regelmessig rensing av øyelokkene er en viktig del av blefaritt-behandlingen, og det finnes medisiner som kan hjelpe deg, slik som Puralid® Lipogel. Finn ut hva legen din anbefaler. 

FOREBYGGE BLEFARITT

Du kan bidra til å forhindre at blefaritt-symptomene kommer tilbake ved å fortsette å rense øyelokkene regelmessig, spise omega-3-oljer og følge legens råd. Les mer om forebygging av blefaritt-symptomer.

HVA ER DEN PERFEKTE LØSNINGEN FOR DEG?

Det kan være en utfordring å finne det riktige produktet som gir deg og øynene dine lindring. Hva om du kunne svare på noen få enkle spørsmål og velge det perfekte øyepleie-produktet for deg? Med EyeDrop Finder – quizen som hjelper deg til å finne de rette øyedråpene, kan du det!

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.