Hopp til hovedinnhold

ØYEHELSE HOS VOKSNE

Etter hvert som vi blir eldre, går vi gjennom endringer som kan svekke synet og øyehelsen. Øyelokkene våre fordeler kanskje ikke tårene våre så godt som de burde hver gang vi blunker, og de tåreproduserende kjertlene kan også slutte å virke. Dette kan føre til skade på det tynne laget på fremsiden av på øyet, kalt tårefilmen, som kan føre til tørre øyne.

Tørre øyne er mer vanlig hos eldre kvinner enn hos menn. Dette kan skyldes hormonforandringer i overgangsalderen, bruk av hormonpreparater eller graviditet.

Tilstander og medisiner som er mer vanlige etter hvert som man blir eldre, kan også øke sjansen for at du opplever tørre øyne (f.eks. medisiner for høyt blodtrykk og helseproblemer som diabetes, revmatoid artritt og Parkinsons sykdom).

Andre problemer som påvirker øyehelsen hos voksne, som betennelse i øyelokkene, er mer vanlig hos voksne personer over 50 år og visse typer blefaritt kan hovedsakelig ramme kvinner.

Problemer med øyehelsen er ikke lett å kontrollere, men den gode nyheten er at det er en rekke ting du kan gjøre for å håndtere symptomene og opprettholde god øyehelse som varer livet ut. Ved daglig å følge en god rutine for øyepleie, skape nye vaner for en bedre øyehelse og påføre riktige øyedråper, kan du holde øynene dine i en god tilstand livet ut.

Se «Øyepleie for voksne» for å finne ut hva du kan gjøre for å opprettholde en god øyehelse.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger