Hopp til hovedinnhold

HVA OM DE TØRRE ØYNENE MINE IKKE BLIR BEDRE?

De fleste med tørre øyne vil ha nytte av kunstige tårer som Ocutears®-øyedråper og Cationorm®-øyedråper, og ved skape gode rutiner som anbefales i OcuWellness-Hjelpemiddel-for-gode-rutiner.

Hvis du finner ut at du ikke får lindringen du trenger ved å bruke denne metoden, finnes det mange andre alternativer som kan hjelpe deg med å håndtere røde- og tørre øyne. Disse kan diskuteres med en øyelege eller optiker.

Det finnes en rekke reseptbelagte medisiner som kan bidra med å behandle den underliggende årsaken til tørre øyne (for eksempel ved å redusere betennelse). Disse inkluderer:

Medisiner for å redusere øyelokkbetennelse – Betennelse i øyelokkene kan hindre oljekjertlene fra å skille ut olje i tårene dine. Antibiotika kan bidra til å redusere denne betennelsen.

Øyedråper som kontrollerer betennelse på hornhinnen – Denne typen betennelse kan kontrolleres med øyedråper som inkluderer immundempende medisiner eller steroider.

Øyeinnlegg – Dette er små innlegg som er plassert mellom det nedre øyelokket og øyeeplet, som sakte frigjør smøring gjennom dagen.

Tårestimulerende medisin – Det er visse typer medisiner som øker produksjonen av tårer. Disse er tilgjengelige som tabletter, geler eller øyedråper.

Øyedråper laget av ditt eget blod – Dette kan være et alternativ hvis symptomene dine på tørre øyne er svært alvorlige og ikke reagerer på noen annen behandling.

Det finnes andre alternativer som inkluderer:

Å lukke tårekanalene dine – Denne prosedyren kan bidra til at tårene dine ikke forsvinner for raskt.

Spesielle kontaktlinser – Disse kontaktlinsene kan bidra til å beskytte overflaten av øynene og bevare fuktigheten på øyet.

Lysterapi og øyelokkmassasje – En type prosedyre kalt intens-pulserende lysterapi etterfulgt av massasje av øyelokkene kan muligens hjelpe.

Snakk med øyelegen eller optometristen din dersom symptomene du har på tørre øyne ikke blir bedre, og se hvilke andre behandlingsalternativer som kan være tilgjengelige for deg.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.