Hopp til hovedinnhold

Flaske 10ml

CATIONORM®-ØYEDRÅPER FOR BEHANDLING AV TØRRE ØYNE

Cationorm® er en unik og avansert øyedråpe i emulsjon (kunstige tårer) som er designet for å supplere tårene dine, og gir rask, langvarig lindring for tørre øyne, selv for pasienter med utfordrende symptomer tilknyttet tørre øyne. Cationorm® kunstige tårer etterligner ekte tårer, og beskytter og hydrerer øynene dine for å fremme helbredelse.

Avanserte øyedråper med positiv elektrostatisk tiltrekning som fester seg til øyeoverflaten, og holder på fuktigheten lenger, noe som bidrar til å fremme lindring.

Kan brukes etter operasjoner for å lindre ubehag som tradisjonelle øyedråper ikke kan.

Unik kationisk emulsjon består av olje i vann som forhindrer at tårene fordamper fra øyets overflate.

Gir støttende lindring for tørre øyne hos pasienter med minst én av følgende risikofaktorer: overgangsalder, langvarig kontaktlinsebruk, bruk av medisiner med uttørkende effekt (f.eks. antidepressiva, betablokkere osv.), og samsykeligheter som diabetes, glaukom og leddgikt.

3-lags tåreteknologi fungerer som beskyttelse, hydrering og fremmer lindring.

Egnet for langvarige kontaktlinsebruk. Kan brukes hver dag med kontaktlinser.

Cationorm® øyedråper er også tilgjengelig i engangsbruk-doser.

PÅFØRING

Cationorm®-øyedråper er enkle å bruke – bare følg trinnene nedenfor:

Vask hendene før du åpner Cationorm®-beholderen og påfører øyedråper.

Tipp hodet bakover. Dra forsiktig ned det nedre øyelokket og se opp. Klem 1 dråpe i øyet og blunk flere ganger.

Påfør på nytt opptil 4 ganger om dagen etter behov, eller som anbefalt av legen din eller apoteket. Pass på at pipetten ikke kommer i kontakt med øynene eller øyelokkene for å unngå risiko for infeksjon eller skade på øyet.

Cationorm®-øyedråper er egnet for bruk på tørre øyne mens du bruker kontaktlinser. Sett på lokket etter påføring av dråpene. Ikke bruk etter utløpsdatoen på esken.

INGREDIENSER

Mineraloljer, glyserol, tyloxapol, poloxamer 188, tris-hydroklorid, trometamin, cetalkoniumklorid (som kationisk middel) og vann til injeksjonsvæsker.

Hver enkeltdosebeholder med Cationorm®-øyedråper inneholder 0,4 ml steril emulsjon.

ADVARSLER
  • Ikke bruk Cationorm® mot tørre øyne hvis du er allergisk mot noen av komponentene i produktet.
  • Dette produktet er ikke beregnet for behandling av andre øyeplager. Kontakt legen din eller apoteket hvis du har spørsmål.
  • Hvis du bruker andre øyedråper for øyeblikket, bør du vente minst 5 minutter mellom administrering av Cationorm®-øyedråper og andre produkter. Det anbefales å bruke Cationorm®-øyedråpene til slutt.
  • I svært sjeldne tilfeller kan det oppstå forbigående ubehag, slik som øyeirritasjon, øyesmerter, følelse av fremmedlegeme i øyet, rødhet i øynene, øyekløe, rennende øyne, brennende følelse i øyet, midlertidig tåkesyn, øyelokkbetennelse eller øyelokkødem (væskeretensjon). Disse symptomene er også en del av de vanlige symptomer på øyesykdom knyttet til de allerede underliggende medisinske tilstandene som eksisterer på pasientens øyne.
  • HVIS DU MERKER BIVIRKNINGER SOM IKKE ER OPPFØRT OVENFOR, TA KONTAKT MED LEGEN ELLER APOTEKET DITT.
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.

Cationorm
Cationorm®