Hopp til hovedinnhold

FOREBYGGE BLEFARITT

Personer med blefaritt kan ofte oppleve at symptomer som hovne øyelokk blir verre, før det blir bedre. Men for å forhindre at blefarittsymptomer kommer tilbake, kreves det visse tiltak, slik at du kan gå lengre uten ubehag.

Det er viktig å fortsette å rense øyelokkene som anbefalt av legen din og behandle tilstanden minst én gang om dagen.

Regelmessig inntak av kilder til essensielle fettsyrer, spesielt omega-3, kan bidra til å redusere betennelser og forbedre tilstanden din. Du kan ta daglige kosttilskudd som fiskeoljekapsler, eller gjøre en innsats for å regelmessig spise mat som inneholder omega-3, noen eksempler er:

Nøtter og frø (f.eks. linfrø, chiafrø og valnøtter)

Planteoljer (f.eks. linfrøolje, soyaolje og rapsolje)

Fet fisk (f.eks. laks, makrell, tunfisk, sild og sardiner)

Legen din kan også anbefale at du fortsetter å bruke øyedråper eller geler, som f.eks Puralid® Lipogel fra Santen, for å forhindre at blefarittsymptomene kommer tilbake.

Gode rutiner er nøkkelen for å forebygge forverring av blefaritt. Fortsett å følge legens råd hver dag, selv etter at symptomene dine har forsvunnet.

Finn ut mer om Puralid® Lipogel, en lindrende behandling som hjelper deg med å bli kvitt og forebygge blefaritt-symptomer.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.