Hopp til hovedinnhold

SYMPTOMER PÅ TØRRE ØYNE

Symptomer på tørre øyne oppstår når øynene dine ikke produserer nok tårer, de fordamper for raskt eller en kombinasjon av begge deler. Det kan være at tårene dine heller ikke av riktig kvalitet (for vannaktige og ikke fete nok), eller at de ikke klarer å spre seg ordentlig over fremsiden av øyet.

Det finnes mange mulige årsaker bak symptomene på tørre øyne. Hvis du føler at øynene dine er tørre ved bruk av datamaskin, videospill eller mye arbeid, kan det hende du blunker mindre og produserer færre tårer.

Tørre øyne påvirker folk forskjellig, så det kan hende du ikke opplever symptomene som er nevnt her. Sammen med tørrhet, kan du også føle:

SÅRHET
SLITNE ELLER ‘TUNGE’ ØYNE
SVIENDE FØLELSE
BRENNENDE FØLELSE
KORNET FØLELSE (EN FØLELSE AV AT DU HAR NOE I ØYET)
OG TIL OG MED FUKTIGE ØYNE

Disse symptomene kan også være forårsaket av en infeksjon eller allergi, og krever en annen behandling, så det er viktig at du oppsøker en øyespesialist for å få riktig diagnose.

Tørre øyne kan også påvirke hvor godt synet ditt fungerer. Synet ditt kan bli uklart noen ganger og oppleves som tåkesyn, men dette går vanligvis over av seg selv eller blir bedre ved å blunke.

Det er viktig å huske at selv om øynene dine kan bli rennende, vil ikke disse vannaktige tårene forbedre tørrheten i øynene. For å bli kvitt tørre øyne, må du vite hvordan du behandler og forhindrer symptomene dine med Ocutears®-øyedråper og gode rutiner for din øyehelse.

Det finnes en rekke årsaker til tørre øyne som er relatert til symptomene dine, så les videre for å lære om årsaker bak tørre øyne.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.