Hopp til hovedinnhold

BEVARING AV SYNET DITT

Hvis øynene dine føles ukomfortable eller irriterte, eller hvis det føles som om du har noe i øyet, bør du planlegge et besøk til øyespesialisten din for å sjekke synet ditt.

Besøk øyelegen en eller to ganger i året for å sjekke synet og øyehelsen. Det er viktig å møte opp på disse avtalene for å se etter mulig problemer med øynene, som for eksempel:

Glaukom – skade på hovednerven i øyet på grunn av økt øyetrykk.

Makuladegenerasjon – forverring av den midtre delen av synet.

Grå stær – når linsen inne i øyet utvikler uklare flekker som påvirker synet.

Øyeleger kan også teste evnen din til å fokusere, og hvor godt øynene dine arbeider sammen, deriblant hvordan dybde og farger oppfattes. Ved behov kan du bli henvist til fastlegen din eller en øyeklinikk på et sykehus for videre undersøkelser av synet ditt.

Det er viktig å bevare synet ditt ved å ta de nødvendige skrittene for en bedre øyehelse, spesielt hvis du har tørre øyne eller er i fare for å oppleve tørre øyne. Dette fordi andre symptomer kan påvirke synet ditt, blant annet kan tåkesyn oppstå fra tid til annen – selv om du til vanlig ser godt.

Tårefilmen kan bli ustabil som følge av en rekke ulike øyeproblemer; for eksempel at ‘C’ -merkingen på øyediagrammet oppfattes som uskarp slik som illustrert nedenfor. Tørre øyne forårsaker ikke bare tørrhet i øynene og belastning på øynene, men påvirker også hvor godt synet ditt fungerer.

Eksempel på visuell dysfunksjon på grunn av tørre øyne

Forbedre øyehelsen din, bevar synet og ta kontroll over tørre øyne med vårt OcuWellness-Hjelpemiddel-for-gode-rutiner og Ocutears®-øyedråper fra Santen.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.