Hopp til hovedinnhold

BEHANDLING FOR TØRRE ØYNE

Før øyespesialisten din kan foreslå en passende behandling for tørre øyne, vil det mest sannsynlig bli gjort noen tester for å hjelpe til med å fastslå hvordan behandlingen på tørre øyne skal utføres.

Sammen med å stille deg spørsmål om mulige årsaker bak tørre øyne (som du også kan utforske i OcuWellnessTM Hjelpemiddel-for-gode-rutiner), kan de undersøke øynene dine og deretter utføre diagnostiske tester, slik som:

Bruddtid på tårefilmen – Denne testen kan hjelpe deg med å finne ut hvor raskt øynene dine tørker ut etter at du blunker. Dette gjøres ved å bruke øyedråper som inneholder et fargestoff, noe som gjør det lettere å se tårene dine

Schirmer-test – Denne testen gjøres med et filtrerpapir som blir liggende på øyet i ca. 5 minutter for å se hvor mange tårer øyet produserer i løpet av den tiden. Dette gjøres vanligvis på personer som har en mer alvorlig tilstand

Når øyespesialisten din har diagnostisert deg for tørre øyne, vil han gi deg noen behandlingsalternativer for dine øyeproblemer og for at øynene skal kjennes bedre ut.1 Dette kan inkludere bruk av øyedråper som f.eks Ocutears®-øyedråper fra Santen, salver før leggetid for å holde øynene fuktige over natten, eller hindre at tårer forlater øynene ved å blokkere hullene de renner ut av.

Dersom visse medisiner forårsaker tørre øyne, kan du bli henvist til legen din for å diskutere behandlingsalternativer som kan ha mindre innvirkning på øynene dine.

Det er viktig å justere rutinene og endre omgivelsene dine, da det kan utgjøre en stor forskjell på hvor tørre øynene dine kjennes ut i dagliglivet. Vi jobber med å utvikle OcuWellness-Hjelpemiddel-for-gode-rutiner, verktøyet som hjelper deg med en god øyepleie.

Finn ut mer om hvordan OcuWellness Hjelpemiddel-for-god-rutine og Ocutears®-øyedråper fra Santen kan bidra til å lindre tørre øyne for deg.

GRUNNLEGGENDE ØYEPLEIE FRA SANTEN

Bla gjennom Santens produktutvalg for å finne en god løsning for øyepleie som passer deg og dine behov, og som kan gi deg langvarig lindring fra tørre øyne, hovne øyne, blefaritt og andre øyesykdommer.
YTTERLIGERE RESSURSER
Informasjonen på dette nettstedet erstatter ikke anbefalinger fra legen din. Rådfør deg med en lege dersom du har spørsmål angående tilstander, symptomer eller behandlinger.